Minstingens absoluta favoritmellamål just nu är risifrutti. Hon kan äta nästan hur mycket som helst. Härligt! Här är recept på hur du gör din egen allergivänliga och veganska variant genom att välja växtbaserad mjölk och yoghurt.
Recept
1 dl grötris
1,5 dl vatten
(salt)
1 kanelstång
2,5 dl havremjölk
2–2,5 dl naturell, växtbaserad yoghurt
bär, färska eller frysta
Mät upp ris och vatten, samt lite salt för den som vill, jag avstår när det är till ett litet barn. Koka upp, rör om och sjud i 10 minuter. Tillsätt mjölk och kanelstång, rör om och låt koka upp. Låt sedan sjuda under lock i cirka 45 minuter. Låt svalna.
Blanda ner yoghurten i gröten och blanda ordentligt. Servera med bär och till exempel lite agave för den som vill ha lite sötma till.
Lätt som en plätt, och mycket gott och uppskattat.
Anpassa mängden yoghurt till hur lös du vill ha din risifrutti. För mindre barn kanske en lösare variant önskas.
För att göra det enkelt har jag, precis som när jag gör annan barnmat, mosat hallon och blåbär och fryst in i lagom stora portioner. Perfekt att ha om en ska iväg, men för enkelhetens skull även hemma.
Pingback: Klämdag blev bakdag | Vego Eco
Pingback: Mellisglädje | Vego Eco
Pingback: Matracet till de små – lite tips om barnmat | Vego Eco
Pingback: Äntligen vegansk Risifrutti | Vego Eco