Tillsatsfakta för bättre koll

Är du orolig över vad som gömmer sig bakom alla e-nummer? Nu finns Tillsatsfakta för att guida i denna djungel.

Allergiker, vegetarianer och veganer har gissningsvis varit de som varit mest uppmärksamma på e-nummer tidigare för att undvika allergener och animaliska ingredienser i maten. Många av oss har säkert laddat ner Djurens Rätts app som hjälper till att vägleda för att slippa gömda animaliska ingredienser. Men intresset och medvetenheten kring detta har ökat och fler vill veta vad som gömmer sig bakom dessa siffror.

Vad står e-nummer för

Tillsatsfaktas syfte är att informera om tillsatser men även reda ut missuppfattningar som kan oroa. På sidan tar man upp frågan kring hälsorisker med vissa ingredienser, fakta kring emulgeringsmedel och sötningsmedel. De vanligaste frågorna finns samlade på en sida och även vad som gäller för regler och märkning.

Vill man veta vad olika e-nummer står för kan man ta reda på vilken tillsats som gömmer sig bakom genom att söka på dem hos Livsmedelsverket.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: