SvD – bojkotta griskött

Så underbart!!! Äntligen är det några som säger ifrån och idag görs det i ett upprop i SvD Opinion, Brännpunkt. Det är det ju massor av personer som säger ifrån men precis som det står i uppropet så tystnar det dessvärre ofta: ”Myndigheterna slätade över missförhållandena och rättssystemet visade sig totalt ovilligt att utreda djurskyddsbrotten.” De enda som fortsätter att tala om det sen är de som brukar packas in i facken djurättsaktivister och militanta veganer mm, som vill värna om djuren. Själv ingår jag inte i något av de facken men tycker ändå – vilket jag antar att de flesta gör innerst inne – att det är vidrigt när djur behandlas illa.


Att nu ”vanliga” personer ryter ifrån, som dessutom är ”kändisar” är ju toppen. Av nån märklig anledning så är ”kändisar” några som folk brukar lyssna till i större utsträckning än ovan nämnda kategorier av folk. De som skrivit uppropet är bla Per Moberg, Agneta Sjödin och Unni Drougge. Hoppas att fler hakar på detta nu.


Läs uppropet, slutet är bäst: ”Det får vara nog nu. Att rättssystemet dömer budbärarna men låter djurskyddsbrott passera gör konsumenternas makt till hoppets sista utpost. Använd den makten. Bojkotta griskött.”


Håller med, bojkotta griskött. Hur svårt kan det va?


En kommentar på “SvD – bojkotta griskött

  1. Bra initiativ. Hoppas bara att det får människor att tänka till kring konsumentens makt. Nu när det är kändisar och allt som säger det! ;P

Lämna ett svar

%d