Distribution för filmfestivalens långfilmsstipendiat

Jag vet att jag är lite sen med det här, men vill ändå nämna det då jag tycker att det är så bra.

Tidigare i år, under filmfestivalen i Cannes, lanserade Stockholms filmfestival ett nytt långfilmsstipendium för kvinnliga regissörer. Den info som kom igår är att det inte bara täcker produktionskostnaden utan att filmen även garanteras biodistribution. Tack vare eminenta (jag vet att jag är partisk här, men jag är föräldraledig och visste faktiskt inte om detta innan) NonStop Entertainment garanteras filmen distribution i Sverige samt i övriga Norden och Baltikum.

Vi är stolta över att nu få bidra till utvecklingen av en ny generation svenska regissörer, och givetvis otroligt spända inför vem som blir den första stipendiaten” säger Jakob Abrahamsson, Distributionschef NonStop Entertainment. Jag kan bara hålla med, vem blir den första?
Mer info och intervju med Stockholms filmfestivals chef Git Scheynius finns på DN.se.

Villkoren för att söka är att man ska vara kvinna, gjort max två tidigare långfilmer och ansökan ska bland annat innehålla manus, budget och tidsplan. Ni som stämmer in på detta, sök! Go girls, go!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: