Återvinn och återanvänd

Igår läste jag en artikel i DN som jag blev glad av. Hittar den tyvärr inte på nätet men den handlade om en kretsloppspark där man istället för att allt återvinns nu även låter folk handla där. Att man nu kan få ta tillvara på det som andra slänger är väl ändå toppen. Annars brukar det vara förbjudet att göra det. Där vi har varit och slängt har vi i alla fall fått det svaret. Bra om detta ändras.


Men lika bra som jag tycker att det är att sakerna kommer till användning, lika dåligt tycker jag det är att folk slänger helt dugliga saker bara för att köpa nytt. Denna hysteri med att man hela tiden ska ha nytt, nytt, nytt och renovera gång på gång trots att inget behov finns mer än människans bortskämdhet och fåfänga. När ska folk bli mer medvetna om sin konsumtion och dess miljöpåverkan?

Heja återanvändning! Om du absolut inte vill ha något som fortfarande fungerar, ge bort det till någon eller lämna till ett insamlingsställe så att det kommer till användning. Och för all del, lämna såklart det som är uttjänt till återvinning, inte i soporna.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: