Gott och nyttigt med lågfett?

Jag har inte hunnit öppna tidningen på ett par dagar och när jag nu satte mig ner i kväll och tänkte bläddra lite så råkade jag ta gårdagens istället för dagens, så detta är väl gamla nyheter för alla er andra. Jag tänker på artikeln i DN där man berättar om att äta nyttigt som gröt, nötter, sojamjölk är bättre för hälsan än att äta lågfettprodukter. Nähä? Ursäkta, men är inte detta bokstavligt talat gamla nyheter? Har man inte länge vetat att dessa lågfettprodukter inte är nyttiga? Läs på innehållsförteckningen, låter det nyttigt? Jag tycker då inte det. Bra då att det kommer fram så här, kanske fler som tar sig i kragen och börjar äta lite sundare alternativ.4 kommentarer på “Gott och nyttigt med lågfett?

  1. Tack för länk. Inget är väl bra i för stora mängder gissar jag. Men tror ändå att vid valet mellan sojamjölk eller komjölk så är soja nyttigare. Hur som helst så tror jag att minska på lågfettprodukter och komjölk är en vinst för både människa och natur.

  2. ja, då kommer vi nog alltid tycka olika på den punkten – tur att man inte måste tycka samma om allt 🙂 för mig att se är dom flesta soyaprodukterna väldigt processerade, – något som i min värld alltid är negativt… både för människa och natur. ju renare och helare och ju mera oprocesserade varor ju bättre tycker jag av många skäl. en liten länk till: http://www.thedoctorwithin.com/soy/Magic-Bean/
    bara för perspektivets skull. sen lägger jag av med min anti-soy crusade 😉

  3. Jag håller helt och hållet med om att ju renare och helare desto bättre! 🙂
    Tack för länken, skummade snabbt nu, ska läsa noggrannare sen, intressant. Tyvärr är det väl så att inte ”ens” sojan är ett heltigenom bra alternativ. dock så tror jag ändå att mjölkprodukter är sämre för miljön så länge de förbrukas i en så enorm mängd som de gör idag, men framför allt, köttproduktionen. Men då har vi kommit in på en miljödiskussion snarare än vad lågfett gör för människan. 😉

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: