Skolfoto Norden – årets miljöbov?

Här om dagen beklagade jag mig över Skolfoto Norden med anledning av deras köpvillkor. Jag har nu fått svar från Eva Jensen som inleder sitt mail med ”Hej Åsa” och det är rätt så roligt. Har man växt upp med ett så extremt vanligt namn som Anna kan det onekligen vara kul att bli kallad något annat före en gångs skull.Nåväl, Eva berättar att man visst kan köpa bara ett ark, det är bara att returnera resten, även de små bilderna som man inte kunde välja bort. De som ”ingår” för 59 kronor styck. Så nu är det fritt fram att köpa så lite man vill. Är jag nöjd då? NEJ! Självklart inte, det är ju helt vansinnigt att man först ska tvingas beställa något man inte vill ha för att sedan skicka tillbaka. Jag kan inte förstå hur ett företag kan välja att aktivt vara en så hänsynslös miljöbov. Hur mycket extra utsläpp blir det inte pga. all extraproduktion, förbrukning av framkallningsmaterial, emballage för att skicka detta fram och tillbaka, postgången…


Helt sjukt! Bättring tack. Eva avslutar med att informera om att de ska förbättra sina beställningssystem så att man till nästa höst ska kunna beställa enstaka bilder som jag frågar efter. Heja, redan andra halvan år 2012 ska de alltså försöka införa detta. Tillåt mig småle.


Årets miljöbov är väl att ta i, finns onekligen massor av företag som gör än värre saker, men vidhåller att detta uppenbara tvång till slöseri är fullkomligt vansinnigt.


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: