Vem gillar inte spenatpaj? Denna helt vegan då den är äggfri och välj bara en vegetabilisk mjölk.
Ingredienser:
Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten
Fyllning
250 g hackad spenat
1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 krm muskot
salt och svartpeppar
200 g tofu, gärna marinerad eller smaksatt med t.ex. tomat
ca 20 svarta oliver
2,5 dl havremjölk (el annan mjölk man föredrar)
1 msk maizena
1 msk NoEgg
Recept:
Börja med pajskalet. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter. Tryck sedan ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i 200°C i 10 minuter.
Fyllning:
Tina spenaten. Hacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i några minuter. Krydda och fräs några minuter till. Tärna tofun och rör ner den och oliverna i spenatfräset.
Fördela fräset i det förgräddade pajskalet.
Blanda mjölk, maizena och NoEgg ordentligt, t.ex. i en shaker. Häll detta över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter i 200°C.
Låt pajen sätta sig ordentligt innan ni serverar, låt den stå minst fem minuter innan servering, gärna längre. Fördelaktigt att till och med göra den i förväg och värma innan servering.
Pingback: Veckomeny 26 juni | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 september | Vego Eco
Pingback: 100 veganska recept som svarar på frågan vad veganer äter i alfabetisk ordning - Helen Alfvegren
Pingback: Veckomeny 29 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 27 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 8 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 1 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 1 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 31 maj | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 13 december | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 4 april | Vego Eco