Spenatpaj med tofu

Vem gillar inte spenatpaj? Denna helt vegan då den är äggfri och välj bara en vegetabilisk mjölk.

Ingredienser:
Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning
250 g hackad spenat
1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 krm muskot
salt och svartpeppar
200 g tofu, gärna marinerad eller smaksatt med t.ex. tomat
ca 20 svarta oliver
2,5 dl havremjölk (el annan mjölk man föredrar)
1 msk maizena
1 msk NoEgg

Recept:
Börja med pajskalet. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter. Tryck sedan ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i 200°C i 10 minuter.

Fyllning:
Tina spenaten. Hacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i några minuter. Krydda och fräs några minuter till. Tärna tofun och rör ner den och oliverna i spenatfräset.
Fördela fräset i det förgräddade pajskalet.
Blanda mjölk, maizena och NoEgg ordentligt, t.ex. i en shaker. Häll detta över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter i 200°C.

Låt pajen sätta sig ordentligt innan ni serverar, låt den stå minst fem minuter innan servering, gärna längre. Fördelaktigt att till och med göra den i förväg och värma innan servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: