Stoppa råd om miljömedvetenhet och subventionera slakt

Hur galet är inte det? Blir så oerhört förbannad när jag läser det, se artikel i DN här. Inte nog med att man slopar att råda människor att handla på ett mer miljömedvetet sätt, man har också slösat bort en massa av skattebetalarnas pengar. I ”flera år” har man arbetat med att ta fram dessa råd, och nu ska de bara hamna i papperskorgen. Helt sjukt!


Ska inte EU ta sitt ansvar i milöjöfrågan? Nej, tydligen inte. När ett medlemsland nu vill råda sin befolkning att handla på ett mer klimatsmart sätt så kallar man det handelshinder. Jag blir så fruktansvärt arg att jag inte vet vad jag ska säga.

Det känns som att arbetet för att folk ska äta och konsumera på ett sätt som belastar miljön så lite som möjligt har hamnat väldigt långt ner på politikernas lista. Till råga på allt läste jag även för ett par dagar sedan detta; att man ska subventionera slakt med 90 miljoner kronor årligen.

Alltså, vi ska inte handla närproducerad mat och vi ska tydligen prioritera kött trots att det är ett välkänt faktum att detta är en av de värsta klimatbovarna tillsammans med ett fruktansvärt djurplågeri. Fint, känns som bra val. Not.

Fy f-n! Skärpning!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: