Stoppa råd om miljömedvetenhet och subventionera slakt

Skivat kött i rader

Ja, bakvänt – eller hur? Hur galet är inte det? Blir så oerhört förbannad efter att ha läst det i denna artikel.

Inte nog med att de slopar att råda människor att handla på ett mer miljömedvetet sätt, det har också slösats bort en massa av skattebetalarnas pengar. I ”flera år” har det arbetats med att ta fram dessa råd, och nu ska de bara hamna i papperskorgen. Helt sjukt! Ska inte EU ta sitt ansvar i milöjöfrågan? Nej, tydligen inte. När ett medlemsland nu vill råda sin befolkning att handla på ett mer klimatsmart sätt så kallas det för handelshinder. Jag blir så fruktansvärt arg att jag inte vet vad jag ska säga.

Det känns som att arbetet för att folk ska äta och konsumera på ett sätt som belastar miljön så lite som möjligt har hamnat väldigt långt ner på politikernas lista. Till råga på allt läste jag även för ett par dagar sedan detta; att slakt ska subventioneras med 90 miljoner kronor årligen.

Alltså, vi ska inte handla närproducerad mat och vi ska tydligen prioritera kött trots att det är ett välkänt faktum att detta är en av de värsta klimatbovarna, dessutom ett fruktansvärt djurplågeri. Fint, känns som bra val. Not.

Fy f-n! Skärpning!

Lämna ett svar

%d