Baddräkt från Boob – tips till gravid och ammande

(English below)

Innan sommaren läste jag i ett nyhetsbrev från Boob att det fanns en baddräkt i sortimentet och tipsade om det. Nu kan jag efter en sommar med detta plagg lugnt påstå att det är det är bland det smidigaste man kan ha.

Precis som Boobs övriga plagg är den försedd med den superenkla och bekväma amningsluckan som kännetecknar deras plagg. Den är väldigt elastisk och har dragskor på varje sida för att kunna justera passformen. Tack vare detta passar den även gravida och jag rekommenderar er som är det att slå till på en sån här. Jag har inte kunnat låta bli att gräma mig lite över att jag inte har haft en under mina graviditeter utan istället använt vanlig badräkt men i en större storlek. Alla ni som gjort det vet att det inte riktigt är så bekvämt som man skulle kunna önska.
Jag har helt enkelt inte köpt någon gravidbaddräkt för att jag tycker att det är onödigt för så kort användningstid. Men här får du en baddräkt som sitter så perfekt som en baddräkt ska, trots att man har ett litet mirakel i magen, och som du kan fortsätta att använda även efter att bäbin har kommit.

En sak som jag tyckte var bra men inte direkt tänkt på innan var att den underlättade även på väg till och från bad. Jag tycker att det kan vara smidigt att byta om hemma, innan man drar iväg till badet med barnen. Väl där vill de ju bara kunna bada så fort som möjligt. Men om du byter om innan till en vanlig baddräkt och sedan har kläder ovanpå och behöver amma på vägen så blir det onekligen rätt knöligt. Inget jag vill utsätta mig för kan jag säga. Men med den här på sig, en Boob-top ovanpå, så är man helt påklädd men inga som helst problem att lätt amma på vägen utan krångligheter.

Det enda jag kan anmärka på är kanten högst upp på baddräkten, alltså där axelbanden fästs. Jag tycker att den sitter rätt så tight och hade tendens att skära in, vilket kan bli obekvämt. Jag har alltid small i alla Boobs plagg och den här var lagom i övrigt så det förvånade mig lite.

Men ett tips alltså till alla gravida och förstås ammande; mycket bra alternativ till att ha för stora badplagg och sitta och trixa med vid matdags, skaffa den här istället. Du kommer tycka att det är värt det. Men testa storleken först, det gjorde inte jag.

English

Before the summer I read in a newsletter from Boob that they have a swimsuit in the range, I blogged about it here. Now, after a summer with this, I can only say that it is among the most convenient items you may have.
Just like Boob’s other garment it is fitted with the super-easy and comfortable breastfeeding cover that characterizes their clothing. It is very elastic and has drawstrings on each side to adjust the fit. Thanks to this, it will also fit you who are pregnant.
I haven’t bought any pregnant bathing suit before because I think it is unnecessary for such a short time. But here you get a swimsuit that is as perfect as a swimsuit should be, despite having a small miracle in your stomach, and you can continue to use it even after the baby is born.
There is one thing I thought was nice about it but didn’t exactly think of before: It’s perfect also on the way to and from the beach. I think it’s easy to switch on at home, before leaving for the beach with the kids. Once there, they want to go swimming as soon as possible. But if you switch on a regular bathing suit and then wear clothes on top it will be quite difficult to breastfeed during the way. Nothing I would like to do myself, I can say. But with this one together with a Boob-top on top, you’re completely dressed, but yet no problem to easily breastfeed on the road.
The only thing I can complain about is the edge at the top of the bathing suit. I think it fits pretty tight and had a tendency to cut in, which can be inconvenient. I always use the size ”small” in all Boob’s garments and this one fitted right in general, so it surprised me a bit.
But a great tip to all who’s pregnant or breastfeeding, this is a perfect alternative instead of using an ordinary but too large swimwear, get this instead. It is worth it! But test the size first, I did not.


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: