1 paket smördegsplattor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
400 g sojafärs
1 buljongtärning
3 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk oregano
salt & peppar
2 dl vatten
(havre)mjölk till pensling
Lägg fram smördegsplattorna i god tid så att de hinner tina. Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och färs i oljan, smula över buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och kryddor. Späd med vatten och låt puttra en stund så att vattnet kokar in. Smaka ev av med mer kryddor. Låt svalna.
Kavla under tiden ut smördegsplattorna till den form och storlek ni vill göra pirogerna. Fördela färsen på varje platta och vik ihop till små paket. Tryck ihop kanterna ordentligt och pensla med mjölk.
Pingback: Veckomeny 3 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 21 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 26 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 30 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 8 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 3 december | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 maj | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 26 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 27 september | Vego Eco