Färsfyllda piroger

Vegetariska piroger (vegan om du väljer mjölkfria alternativ) med färsfyllning.
 
Ingredienser:
1 paket smördegsplattor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
400 g sojafärs
1 buljongtärning
3 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk oregano
salt & peppar
2 dl vatten
(havre)mjölk till pensling

Lägg fram smördegsplattorna i god tid så att de hinner tina. Sätt ugnen på 225°C.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och färs i oljan, smula över buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och kryddor. Späd med vatten och låt puttra en stund så att vattnet kokar in. Smaka ev av med mer kryddor. Låt svalna.

Kavla under tiden ut smördegsplattorna till den form och storlek ni vill göra pirogerna. Fördela färsen på varje platta och vik ihop till små paket. Tryck ihop kanterna ordentligt och pensla med mjölk.

Lägg pirogerna på plåt eller i en form och ställ in i mitten av ugnen ca 10 – 15 minuter.

12 kommentarer på “Färsfyllda piroger

  1. Pingback: Veckomeny 3 juli | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 21 augusti | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 16 oktober | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 26 februari | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 30 april | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 8 oktober | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 3 december | Vego Eco

  8. Pingback: Veckomeny 25 februari | Vego Eco

  9. Pingback: Veckomeny 25 maj | Vego Eco

  10. Pingback: Veckomeny 26 oktober | Vego Eco

  11. Pingback: Veckomeny 15 februari | Vego Eco

  12. Pingback: Veckomeny 27 september | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: