Silver cocktail med Lisa Ohlin

Nu är äntligen Stockholms Filmfestival igång och igår hade Silver en cocktail med inriktning på temat Female Voices som lyfter fram starka kvinnor inom film. Regissören Lisa Ohlin var på plats för att samtala med Silver Cinema Societys redaktör Mirva Huusko om detta ämne. Lisa som själv är festivalaktuell med sin film Simon och ekarna lyfte bland annat frågan familjeproblematiken som en möjlig orsak gällande färre kvinnor i branschen. Hon berättade vidare att hon tidigare fått frågan om det är svårare att vara kvinna i branschen och kom med det sköna svaret ”Jag vet inte, jag har aldrig varit man”. I like that!


Sveriges radio uppmärksammade samtalet här.


Gällande Simon och ekarna berättade hon bland annat att de hade behandlat naturen som en egen karaktär vid inspelningen. Filmen verkar fantastisk, jag längtar verkligen efter att få se den!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: