Trådballonger

Just nu pysslas det väldigt mycket här hemma, en av dessa saker är trådballonger. Det är roligt att se dem växa fram, och fint blir det! De minsta kan behöva hjälp med snöret men annars så är det fritt fram att kladda på. Klistret vi använder är helt giftfritt, så det är ju inget man behöver oroa sig för.


Blötlägg snöre en stund i vatten, blås upp en ballong. Lägg det blötlagda snöret i tapetklister och linda det sedan runt ballongen i fint mönster. Efter det är det bara att låta det stå och torka. Vänd på den då och då så att inte klistret rinner av och trådarna med det, utan får torka jämnt.

När tråden har stelnat helt så är det bara att göra hål på ballongen och plocka bort ballongdelarna försiktigt genom trådhålen. Fäst ett snöre någonstans och häng upp!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: