Filmlista 2011 – min egen special

Lite sent så har jag nu satt ihop en filmlista för 2011. Inte en traditionell sådan där jag listar de som jag tycker var bäst då jag dessvärre inte hunnit se i närheten av så många filmer som jag velat. Så min lista är istället en lista på alla de filmer som jag egentligen anser att man (jag) skulle ha sett under året. Den grundas dels på de filmer som jag under året bestämt mig för att se efter vad jag hört och läst och detta tillsammans med andra listor och årssummeringar som kommit från de som hunnit se avsevärt mycket mer från filmens värld än jag, bl.a. Emma Gray Munthe, Helena Lindblad och ett flertal från SvD. Efter det ser min lista ut såhär (alfabetisk ordning för enkelhetens skull):


Apflickorna
Black Swan
Dogtooth
Gudar och människor
Melancholia
Play
Rise of the planet of the apes
Simon och ekarna
The Black Power Mixtape 1967 – 1975
The skin I live in
Tinker Tailor Soldier Spy
Winter’s bone

Med detta sagt har jag en hel del att ta igen då jag endast har sett fyra av dessa. Några filmer saknas tänker ni säkert, och jo så är det förstås. Jag har inte tagit med t.ex. Harry Potter och Dödsrelikerna del 2, men som Potterfan så faller den liksom utanför och behöver inte ens vara med på min måste lista.

Många nämner även Bridemaids i sina listor och ja, jag har för avsikt att se den nån gång. Men den är inte så viktig att den hamnar här för mig. Inte heller Midnatt i Paris – som jag faktiskt har hunnit se. Den var bra, men kvalar enligt mig inte in på någon 2011-lista. Tänker också se till att se The girl with the dragon tattoo som alla utom jag redan verkar ha hunnit se. Men eftersom jag redan är ensam om att inte ha gjort det kan jag lika gärna vara det ett tag till och satsa på ovanstående istället.

Men jag har säkert glömt någon ändå, vad säger ni?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: