Tomtejakt på Nordiska Museet

Igår var vi på Nordiska museet och gick på tomtejakt. Genom museet fick man via olika stopp lära sig om gamla traditioner och samla ledtrådar för att kunna hitta en tomtenisses borttappade luva. På vägen fick vi göra lite juljirlang som man gjorde förr i tiden med vass och tygbitar.

Barnen lekte så svetten lackade i lekstugan. Bar vatten i ok, utfordrade djur och serverade mat. Bland annat. Roligt hade de verkligen! Vad vi sedan talade om var att det faktiskt var så man hade det förr. Det är nog lite svårt att sätta sig in i det. Känns konstigt att de leker och tycker att det är oerhört roligt, medan den tuffa verkligheten faktiskt är hur man hade det förr. Och fortfarande har på många håll.


Alla lekte på sitt sätt, efter sin ålder. Och den minsta härmade såklart de stora så gott hon kunde.

Som det brukar vara att gå på (bra) museer: en lärorik och mycket rolig dag.

2 kommentarer på “Tomtejakt på Nordiska Museet

  1. Pingback: Äggjakt i Vikingarnas spår | Vego Eco

  2. Pingback: Äggjakt i Vikingarnas spår | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: