Köttcancer

Det här att charkuteriprodukter ökar risken för cancer har man hört ett gäng gånger förr känns det som. Nu har SVT publicerat ytterligare en undersökning som säger att ”ju mer man äter, desto mer ökar risken” vilket jag inte tycker är särskilt chockerande. Vad som däremot känns obehagligt är att den ökande risken är så stor som 19 % för varje 50 gram man äter, vilket inte är mer än en varmkorv.


Två av mina barn envisas med att vilja ha köttkorv och på sommaren blir det en del korv när man är ute och grillar, men mycket mer än så är det tack och lov inte. Däremot undrar man ju hur mycket skräp de får i sig via förskola/skola. Där är det som bekant priset som styr och jag tror knappast att de har vad Middagsfrids Kicki kallar ”kvalitetskorv”.

Nä, jag hoppas att fler börjar tänka på vad innehållet är i det de stoppar i sig. Ju större medvetenheten blir desto mer påverkade blir förhoppningsvis leverantörerna att tänka på detta, men allra bäst vore såklart om man slapp dessa produkter helt. Mer veg är ju en stor vinst för djur och miljö också, inte bara för oss människor. Inte så dumt!

Lämna ett svar

%d