Semlor semlor

Vi har inte väntat på någon semmeldag för att proppa i oss dessa bakverk, man måste ju få värma upp lite. Och självklart slank det ner några igår på självaste fettisdagen.

 
Igår testade jag ett nytt recept då jag inte varit helt nöjd med det jag har använt tidigare. Nu föll valet på det här från Vegankrubb. Gott med mycket smak av kardemumma, men jag tycker inte att de blev så väldigt mycket fluffigare än mitt vanliga recept. Hugget som stucket faktiskt, även om de var väldigt goda.
Ska nog gräva fram ytterligare ett recept och se om man tack vare det kan kora någon vinnare. Kan dock meddela att de var väldigt enkla att baka, så ur den aspekten så är detta recept en klar vinnare.

Jag hade även tänkt att testa tipset gällande grädden som Vegankrubb bjuder på men då Luftig visp var slut överallt i vår närhet blev det istället så att vi fick smaka Alpros nya Airy & Creamy. Kul men ont i hjärtat eftersom sonen då får snåla pga allergi. Men den var god! Så mycket kan sägas.

Även om vi inte hade allergi att ta hänsyn till skulle jag ändå fortsätta med Luftig visp, men denna från Alpro skulle absolut bli komplement. Vad jag däremot gjorde var att helt enkelt sleva på grädden med sked då jag är så evinnerligt trött på att min sprits är så dålig. Så det blev ny variant av semla, ospritsad med Alpro istället för spritsad med Carlshamns.


Gott!!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: