Radiodagen 15 maj, Radio-Aktiv

Den 15 maj är det läge att ställa in radion på 95,3 MHZ, eller gå in på Radio-Aktiv där du också kan lyssna. Då sänder eleverna på Aspuddens skola radio under dagen. Det kommer att vara live kombinerat med en del förproducerat av eleverna.
Jag tycker det är underbart roligt att de gör sånt här, kul för barnen att testa hur det är att jobba med media, att lära sig mer om hur radio fungerar men även det redaktionella arbetet bakom.

Jag twittrade för ett tag sedan om hur stolt jag var över min son efter att ha talat med hans lärare om radiodagen.

Det jag nu fått veta är att de trots detta la in lite ytterligare övertalning och fick med honom på att göra en mindre förproducerad grej. Kul, ska bli roligt att höra.
 
Och roligt att höra alla barn. Såklart är man alltid lite extra nyfiken när ens egna barn är med, men tycker som sagt att hela idén med att låta eleverna göra radio är toppen, så jag kommer att lyssna så mycket jag hinner. Gör det ni också!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: