Dansuppvisning med Michael Jackson

I helgen hade vi nöjet att få se massor av barn dansa på Maximteatern. Det var Base23 som hade föreställningar under namnet Just Dance. Och det var vad de gjorde! Så roligt att se barn uppträda med sån glädje!

Min kille har efter ett års dans i ”vanlig” jazz/showdans bytt till en Michael Jackson-klass. Där är det förstås mer MJ-musik och klassiska MJ-steg, men i grunden så liknar det nog andra dansklasser rätt så mycket, i alla fall om man jämför med dansklasser för den åldern. Men det som verkligen skiljer sig är könsfördelningen. I andra klasser brukar det inte vara mer än ett par killar och resten tjejer, trots att jag är övertygad om att det inte alls är den fördelningen ute bland barnen. Långt många fler killar vill nog dansa än så! Och i denna MJ-klass syns det verkligen, där är det bara killar, sånär som på en tjej. Så detta lilla tilltag, att nischa sig med inriktingen Jackson verkar ju vara ett genidrag i den bemärkelsen.

Trist är det dock att det fortfarande är så snett gällande fördelningen. Varför är det så? Var kommer det ifrån? Se på små barn, inte är det väl så att bäbisflickor rör sig mer till musik än pojkdito? Tyvärr verkar det finnas grundmurade föreställningar om vem som ”ska” och ”får” dansa.

70-talstil till Blame it on the boogie.

Zombiestyle till Thriller.

Blommor från storyasyster efteråt.

Jag är mycket glad och stolt över att min kille stått på sig och velat dansa även när han varit relativt ensam om det i dansgruppen och i klassen. Han tycker det är oerhört roligt och det lyser om honom när han dansar. Precis som hos så många andra barn – inklusive pojkar. Han är inte unik gällande detta, finns hur många som helst som älskar att dansa. Tyvärr så är det dock alldeles för få pojkar som pallrar iväg till dansskolorna. Hoppas att det blir ändring på det, dans är ett underbart sätt att motionera, lära sig motorik, rytm och att ha roligt tillsammans med andra barn.

Att de på den här dansskolan även får träna sig i att stå på scen tycker jag är roligt. Min son gillade det skarpt, tyckte däremot att det var lite liten publik. Jag vet inte exakt vilken kapacitet Maximteatern har, men så liten tycker jag allt inte att den är! Och fullsatt var det.

En kommentar på “Dansuppvisning med Michael Jackson

  1. Pingback: Stockholms Filmfestival Junior prisutdelning | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: