Stockholms Filmfestival Junior prisutdelning

I helgen avslutades Stockholm Filmfestival Junior med prisutdelning och filmvisning. Man möttes av konster av unga från Cirkus Cirkör och i Skandias foajé kunde man skåda Hagrid i enormt Lego-format. Även Woody var där tillsammans med Blixten, som kändes igen från den här visningen.
 

Malin Olsson ledde prisutdelningen och när hon presenterade sig hör jag från sonen bredvid mig ”jag tyckte väl det var Malin Olsson!” Vilket i sig blev svar på en fråga hon senare skulle ställa.

Malin började med att fråga publiken om de hade någon dröm. Själv drömde hon som liten om att bli programledare och frågade barnen om de kände igen henne. Ett rungande ja och detsamma på frågan om de sett henne i något program. Därmed kunde hon få bekräftat att hon hade uppnått sin dröm och peppade barnen att kämpa för att nå sina.


Här utdelning av pris i tävlingen 1 minut film i kategorin 12 – 16 år till syskonen Åkeson Rayner. Tävlingen är öppen för alla mellan 6 – 16 år där man deltar med sin egenproducerade kortfilm. Jag tycker det är ett underbart initiativ att få barn att skapa själva och de är oerhört duktiga! Jag är mycket imponerad av kvalitén på filmerna de gör. De nominerade filmerna samt övriga vinnare kan man läsa om och se på här.

Vi hann tyvärr inte vara kvar och se filmen pga efterföljande dansuppvisning. Men vi ser fram emot att få se mer film nästa festival istället.

2 kommentarer på “Stockholms Filmfestival Junior prisutdelning

 1. Hej!
  Hittade just mina ”ungar” Liam & Maya som vann med filmen OUT••STANDING ovan… på din blogg… KUL!
  De är lacto-ovo-pesce-vegetarianer btw!!
  Ska klart titta närmare på dina ”alster”…
  Hilsen en annan mamma vid namn Lena

 2. Hej!

  Vad kul! Roligt att du hittade hit. 🙂 Kul med barnens filmintresse. Hoppas det går bra med vinsten för dem.

  /Anna. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: