Firar med Kilimanjaro

Vår lilla tjej blir stor! Nu hela 2 år!

Så har liten blivit stor! En lång dag mitt i veckan gjorde att vi firade förvånansvärt anspråkslöst. Inte ens någon tårta utan hade bestämt oss för att äta vår familjs klassiker Kilimanjaro. Då födelsedagsbarnet själv – precis som resten av familjen – är tämligen förtjust i glass så kändes det som ett bra val en trött, sen tisdag.
 
Receptet på Kilimanjaro är tämligen enkelt. Ös upp massor av (vanilj-)glass, därpå grädde, maränger och chokladsås. Strössel eller annat gott går också om man vill. Bakgrunden till namnet och ”receptet” är helt enkelt att man med alla sina favoritingredienser ”råkar” göra en efterrätt som lika stor som det berömda berget.
 

Just denna portion kan se lite anspråkslös ut i jämförelse men med en tvåårings kropp så får den allt duga. Uppskattat var det i alla fall. Och tårta får det bli till helgen istället.

Det privata biblioteket fylldes på med några saknade böcker ur favoritserien Vem-böckerna av Wirsén.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: