Kärleksrusig av Rodriquez

Searching for Sugar Man frambringade på sin galapremiär igår en nästintill hypnotisk kärlekskänsla där nästan 600 personer bara satt och njöt. Jag kom på mig själv med att sitta och fånle när jag tittade på filmen och såg mig omkring i salongen och insåg att jag inte var den enda. Alla såg likadana ut.

I Malik Bendjellouls underbara dokumentär Searching for Sugar Man får vi följa sökandet efter musikern Sixto Rodriguez vars båda skivor floppat i USA men som blivit en stjärna av megamått i Sydafrika där han beskrivs som större än Elvis. Där har olika historier om hur han begått självmord spritt sig och sökandet efter honom vävs ihop med Rodriguez musikaliska bakgrund i Detroit.

Efter filmen fick Malik stående ovationer och gästerna behöll sina leenden, det var som en kollektiv glädje där alla fallit i en gemensam förälskelse i denna musiker, i denna film. Kommentarer som att det är en av årets bästa filmer hördes och alla var genuint påverkade av denna pärla.

Så det ni hör om hur underbar den är, recensioner som säger att den är imponerande, fanstastisk, makalös, snygg och en njutning stämmer. Ni missar en skatt om ni inte ser den och ni missar magi om ni inte ser den på stor duk. Filmen har premiär idag 24 augusti.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: