Mjölkfri mjölk

Alltså ursäkta mig, men att människan gör helknäppa saker är väl inget nytt men nu har väl dumheten ändå gått lite väl långt. Detta att man avlar fram kor som ska ge allergifri mjölk, helt enkelt mjölk som man ska kunna dricka trots att man är allergisk mot mjölk – man hör ju hur löjligt det är. Det är ju så dumt att jag knappt finner ord. Som om mänsklighetens överlevnad hängde på komjölk. 

Om nån nu mot förmodan – tydligen en del eftersom detta nu ändå är gjort – inte ser dumheten kan jag nämna några saker: 

  • Kor inom mjölkindustrin mår inte särskilt bra, de slits ut totalt av det enorma mjölkande de utsätts för. Något jag berättar mer om i inlägget gällande Arla-besöket om man vill ha lite mer info om det. Att då avla fram nya sorters kor, mot naturens lagar, kan knappast vara till kons bästa.
  • Mutationen i form av att denna ko fötts utan svans säger väl en del om hur galet det är att mixtra med varelser, kan man inte bara låta dem vara?
  • Att människor lider av mjölkallergi är väl knappast ett problem av den storleken att vi måste göra såna här vidriga saker för att kunna kringgå det? Det är väl snarare tvärtom? Människor kanske inte ska dricka andra däggdjurs mjölk? Kan inte bara vår art hålla oss till vår egen mjölk? Kan ni säga något annat däggdjur som dricker andra djurs mjölk? Och som fortsätter och försöker hitta lösning för att kunna fortsätta att göra det trots att man blir sjuk av det? Nej, tänkte väl det. Det sjuka ligger snarare i att vi ens dricker det. 
  • Miljön påverkas hårt av denna industri. Detta gör att vi borde dra ner på konsumtionen, inte hitta andra vägar för att öka den. 
 
Hela den här grejen är fullständigt vansinne! Det finns andra bra alternativ istället för komjölk som är så oerhört mycket bättre på alla sätt. Välj t.ex. soja- ris- eller havremjölk, alternativ som inte plågar djur, är mycket snällare mot miljön och som även är hälsosammare för människan. Så kan väl kalvarna få behålla sin mjölk istället. Det tycker jag är en mycket bättre lösning än att börja mixtra fram märkliga och vanskapta kor som ska mjölka fram mjölk utan mjölk. Onödigt att gå omvägen via kon. 
 
Ett bättre alternativ; havremjölk. Just denna från Oatly där jag även knyckt bilden.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: