Äppelkaka med vaniljsås, kan det bli enklare och godare?

I helgen har vi haft lite namnsdagsfirande och ett av barnen valde äppelkaka med vaniljsås som fika. Vi bakade enligt ett recept som vi blev bjudna på hos en kompis för en massa år sedan och som sedan blivit en klassiker hos oss. Den är galet enkel att göra och är väldigt god. Ett superbra alternativ till den klassiska smulpajen om man istället vill ha en lite fylligare kaka. Och med ingredienser som i stort sett alla har hemma så kan man med lätthet bjuda på en kaka utan att oroa sig för eventuella allergiker eller veganer. Om man använder mjölkfritt smör vill säga. Dock innehåller den gluten. Receptet hittar du här

Det gröna skafferiet har denna månad just äpple som Säsongens bästa så titta in där om du vill ha fler tips på gott att baka med äpple. 

Ett annat recept på äpple som jag ännu inte testat men som verkar helt underbart är Mattias Lövhögar med gömda äpplen. Måste testas! 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: