Lomelinos tårtor


Den här boken är ju som en liten tårta i sig själv. För den riktigt proffsige är den nog som att skriva någon lite på näsan men för mig som ständigt brottas med garnering och svär långa ramsor när jag ska göra översta lagret på en tårta är den toppen. 

Boken har en inledning med tips på hur du handskas med ingredienser på bästa sätt, hur du gör med de olika lagren och hur du får spritsningen att vara där den ska på bästa sätt. Självfallet behöver man fortfarande träna för att få det riktigt fint, något jag aldrig har tid med, men med lite tips på vägen så blir kanske även den snabbt bakade tårtan lite finare än vad den blev innan man läst denna bok. 

Recepten är en bra inspirationskälla om man som jag inte vill ha ägg och därför får experimentera vilt själv eller helt enkelt ta ett liknande recept man hade sedan innan att använda som botten. Även många av fyllningarna innehåller ägg, men som sagt, trots detta så är färger och smaksättning en mycket bra grund. Och för den som nu vill ha animalier så är den väl inget annat än toppen kan jag tänka mig, bara att börja producera! Finns massor av smak- och färgkombinationer och standard i denna bok är små tårtor med oftast fyra bottnar istället. Recepten är utförliga men samtidigt rätt så enkla och avslutas alltid med en beskrivning av hur just tårtan på bilden är garnerad. 


Förutom att boken bjuder på massor av goda tårtkombinationer med fina bilder ger den  den även insikten att en helt slät tårta utan massa krusiduller kan vara nog så fint! Dock behöver även det helt släta ironiskt nog också lite träning. Men det får man ju på köpet när man bakar sig igenom denna bok. Finns att köpa på på T.ex. Adlibris och Bokus

Bilder från Bonnier Fakta. 

Lämna ett svar

%d