Bagardag med höstsol

Som jag berättade tidigare så hade jag rejäl abstinens efter barn och baka nu när helgen kom. Tog igen det ordentligt redan vid lunch. Som lite inspiration om någon har svårt att bestämma sig för vad som ska bakas kan jag tipsa om både bröd och fika vi har bakat idag. 

Det blev ett par grahamsbröd på surdeg, recept från Martin Johanssons Bröd och pizza. Har testat några olika recept ur boken nu, men massor kvar som jag vill testa! 

Barnen var sugna på rostat bröd, men jag hade inte tillräckligt med formar till det (två var ju upptagna till grahamsbrödet) så istället fick det bli baugetter, så lätt att baka, passade bra bland allt annat. 


Då sonen beställt semlor som fika imorn så bakade vi det också, men lite fika idag också var vi väl värda. Där föll valet på brownies. 

Lunch kan ju vara bra också, så jag slog till på den kanske lite mindre smarta kombinationen att varva semmelrullning med pannkaksvändning. Men det gick ju lysande, 2-åringen assisterade, bättre kan det ju inte bli! (Sanningen är en annan, jag är livrädd att hon ska bränna sig när hon är med vid spisen, önskade att hon höll sig vid sidan vid semlorna men pannkakorna smäller ofta högre än bakningen)

Eftermiddagen tillbringades i parken, att gunga med alla barn i höstsolen är inte helt fel. Lite av all abstinens stillad nu. Har ni bakat något gott? 

Lämna ett svar

%d