Den här soppan har en ljuvlig rödbetssmak och är dessutom vacker. Perfekt att värma sig med en höstdag.
Ingredienser, ca 6 port
600 g rödbetor
5 potatisar
2 gula lökar
smör till stekning (mjölkfritt eller använd olja)
1,5 liter grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
2,5 dl iMat (eller annan grädde)
sour supreme eller iFraiche till servering
Skala och dela rödbetor, potatis och lök i mindre bitar eller skivor. Fräs löken i smör i en soppgryta/kastrull. Tillsätt rödbetor, potatis, buljong och kryddor. Låt allt koka ca 10 – 15 min beroende på hur stora bitar du skurit.
Sila bort buljongen från grönsakerna. Mixa sedan grönsakerna med en del av buljongen och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och späd med buljongen och låt allt koka upp. Smaka ev av med mer kryddor.
Servera soppan toppad med sour supreme/iFraiche och ett gott bröd.
Pingback: Färgglad morotssoppa | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 22 november | Vego Eco