Fars dag med fikafrossa


Ibland undrar jag själv vad jag håller på med, svulleriet av fika nådde nya höjder idag. Inte ens jag som utsett mig själv till fikaproffs av den högre graden orkade äta så mycket som jag ville. Lite för mycket socker helt enkelt.

Det var en mjuk pepparkaka med frosting, kladdkaka med (en massa) grädde, hallongrottor, chokladbollar de luxe och utöver det var nog tanken att man skulle orka äta middag också… 

Kvalitén på allt detta varierade rätt så rejält. Pepparkakan som var en första försmak på julbaket var god, men blev lite tråkig till utseendet. Kladdkakan var lite för välgräddad och väldigt söt men gick ändå ner fint med massa vispgrädde. Sen var det den här idén med att färga kokosen till chokladbollarna… 
Vi brukar göra dessa lite lyxigare varianter då och då och denna gång fick vi för oss att rulla dem i vit choklad och sedan färga kokosen för att göra det hela lite roligare. Roligt blev det inte direkt, mest kladdigt. Nåja, tanken var ju god… 

Sitter nu och brottas med frossa i soffan, är det allt socker som går ur kroppen eller? 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: