Det här är en extra god variant av de vanliga chokladbollarna, går under flera namn här hemma, bland annat kokosbollar och Delicatobollar. Vad en kallar dem är kanske inte så väldigt viktigt, men löjligt goda är de.
Ingredienser:
200 g smör
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
6 dl havregryn
knappt 1 dl kallt kaffe
150 g mörk choklad
ca 2 dl riven kokos
Rör smör, socker och vaniljsocker luftigt. Sikta ner kakaon och rör ihop. Tillsätt havregryn och kaffe och rör ihop så att allt blir väl blandat. Rulla till bollar, ca 20 stycken. Ställ dem kallt en stund.
Smält chokladen och rulla bollarna i den och sedan i kokosen.Lägg dem svalt för att stelna innan servering.
Servera och njut!
Tänk på att använda mjölkfritt smör och choklad om du vill att mjölk-, laktosintoleranta eller veganer ska kunna njuta av dem.
Pingback: Fars dag med fikafrossa | Vego Eco
Pingback: Galen glassfrossa | Vego Eco