Efterlängtad sortering av matrester i Stockholm

Äntligen ska Stockholm börja dra sitt strå till stacken gällande sortering av matavfall. Snart kommer 2 900 hushåll att få ett startpaket och kunna börja med detta. 

Det är obegripligt och rent av en skam att landets huvudstad ligger så långt efter på detta område. Själv har jag varit på vår fastighetsägare, Stockholmshem, gällande detta. De har infört tester i vissa fastigheter och ska sedan ta det vidare om det faller ut har jag fått höra genom åren. Att Stockholm stad nu tar tag i det för att visa att detta är vägen man ska gå sätter förhoppningsvis fart på det hela. 

Vad som dock känns sorgligt är att man inte från början satsar på de bruna papperspåsarna. Problem i utrymme etc då de kräver annan hantering än de gröna i plast är försvaret. Men varför inte försöka hitta lösning. Kollegor i Göteborg som har kommit bra mycket längre på området borde väl ändå vara värda att lyssna på? 

Låt oss hoppas att det nu tas tag i ordentligt och att Stockholm och dess invånare tar sitt ansvar. Södertälje som började med insamlingen 2001lyckas samla in 50 % av hushållens avfall, en framgång enligt Telge. Kom igen nu Stockholm, det slår vi väl snabbt? 😉 

2 kommentarer på “Efterlängtad sortering av matrester i Stockholm

  1. Håller helt med dig.Skamligt att huvudstaden inte kommit längre. När jag flyttade hit från Borås 1998 så fanns det där.Nåja bättre sent än aldrig antar jag – får hoppas man får medverka så småningom.

  2. Ja, skamligt är nog en bra beskrivning. 😉 Hoppas allt kommer igång ordentligt nu, så att det inte blir några fler fördröjningar.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: