Världsvattendagen 2013

Världsvattendagen

FN har beslutat att utnämna 2013 till ett internationellt år för samarbete kring vatten och Världsvattendagen den 22 mars tillägnas just Samarbete kring vatten. Detta med fokus på bland annat utbildning, kultur och kommunikation. Målet är att öka medvetenheten om både möjligheten till samarbete men även de utmaningar som finns framför oss. 

Tillgången till vatten är livsviktig och det är verkligen hög tid att företag, men även varje enskild individ, tar sitt ansvar i frågan. WaterAids arbete i världen hjälper många människor till ett bättre liv och de har nu en läsvärd nedräkning inför Världsvattendagen på sin hemsida. Att vatten är avgörande för överlevnad är självklart men här tas andra aspekter upp som att jämställdheten stärks, mödravård blir säkrare och att det ger förutsättningar för bättre försörjningsmöjligheter. 

Kolla in vad som händer i närheten av dig på denna särskilda dag eller varför inte ge ett bidrag för att ge fler tillgång till vatten? 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: