Lövad hallon- och vaniljtårta

Tårta täckt med grön marsipan

En väldigt lättbakad tårta med smaker som de flesta gillar. Vill du att tårtan ska ha ingredienser som passar en vegan så ser du till att använda växtgrädde, baka en tårtbotten utan ägg och välj färg utan animalier.

Recept till tårtbotten i långpanna brukar jag använda från Kakboken utan ägg och mjölk när jag vill ha neutral smak (som i denna tårta) och om det är choklad använder jag detta recept.

Ingredienser:
1 tårtbotten långpanna
1 dl vaniljkräm
2 dl hallon
3,5 dl grädde
2 tsk vanilsocker
500 g marsipan
(grön) färg

Recept:
Baka en tårtbotten i långpanna och låt den svalna, skär den sedan i fyra jämna delar.
Koka vaniljkrämen och låt den svalna. Tina hallonen om de är frysta och mixa dem sedan till en puré. Vispa grädden riktigt luftig tillsammans med vaniljsockret.

Blanda ner 1 dl av den vispade grädden i hallonpurén och 1 dl med vaniljkrämen. Blanda de olika fyllningarna ordentligt och bred sedan ut gräddvaniljen på en botten. Fördela hallongrädden på två andra och lägg ihop dem med botten med vaniljkräm mellan. Lägg på den översta botten ovanpå och bred ut grädde över och runt om tårtan. Ställ svalt.

Färga marsipanen till den färg du vill ha tårtan i och kavla sedan ut den jämnt för att passa tårtan. Lägg på marsipanlocket över tårtan och garnera enligt det tema du gillar. I detta fall var det grön färg för oss då det skulle vara gräs och löv. Jag gjorde det väldigt enkelt och skårade bara lite med baksidan av en sked för att göra lite struktur. Någon konstnär kommer jag aldrig att bli men gott är det ändå. Lite för gott kanske… 😉

Just den här tårtan skulle dottern ha på sitt kalas och då hon plötsligt fick för sig att hon ville ha en Pippi-tårta så hjälpte syskonen till att skapa en Pippi som fick sitta i ”skogen”. 😉 Hon var nöjd och väldigt kul när alla är med och bakar tillsammans. De kämpade på fint med att måla ansiktet med hjälp av tandpetare som ”pensel” och fixade med kläder och kropp.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: