Tack för maten

Det slog mig att jag har glömt att tipsa om Malin Olofssons program Tack för maten. Programmet sändes i somras så ni har säkert lyssnat på det redan, men för den som händelsevis missat så kan jag rekommendera att göra det. 

Programmet som görs av Malin, tillsammans med kocken Maximillian Lundin, belyser olika faktorer i matindustrin. Det första programmet handlar om det klimatproblematiska riset och tipsar om alternativ till detta. 

Andra programmet om köttindustrin som fick min man att undra om jag var frisk när han hittade mig i köket lyssnandes på program om vildsvin och slakt. Knappast något jag är intresserad av men ville ändå höra det då jag förväntade mig att få en granskande bild av industrin. Det fick jag också, om än inte lika kraftig som i boken av Malin och Daniel Öhman; Matens pris

Det tredje och sista programmet handlar om potatisen och om dess besprutning och man bjuds som vanligt på några recept. 

Program väl värda att lyssna på om du är intresserad av mat ur ett miljö- och hälsoperspektiv. Finns att lyssna på här. Och för ytterligare spets på det hela, har du inte läst nämnd bok, gör det! 

Lämna ett svar

%d