Julklappstips, snabba och gröna

En inslagen julklapp

Nu lackar det mot jul i en rasande fart. Tack och lov för internet säger jag som avskyr att gå i butiker och av någon anledning aldrig hinner börja i tid. Tänkte dela med mig av några tips som är enkla att köpa och som gör skillnad, bra att ge den ”som har allt”, för konsumera i onödan ska vi ju inte, eller hur?

Mat, miljö och hälsa hänger ju samman och ur den aspekten är mina bästa julklappstips dessa:

Naturskyddsföreningen, de har flera olika gåvoområden men ur julklappssynpunkt så känns ju medlemskap det mest givande.

Medlemskap i Djurens Rätt som kämpar för djurens möjligheter till bättre liv, i allra högsta grad aktuellt i juletid då köttet lyfts fram i mängder. De har dessutom lagom till jul tagit fram julklappsmedlemsskap som innebär att du som ger får den fantastiska boken Glass åt alla som premie. Ger du ett medlemskap för barn upp till 13 år får du istället en Pysseltidning.

Vill ni istället ge en present som hjälper mottagaren till ett godare och mer hälsosamt liv som samtidigt värnar om miljö och djur, och därmed täckt in alla områden på en gång, så ger du såklart en matkasse. Sedan tidigare finns Gröna kassen och i veckan tillkännagav Middagsfrid att även de lanserar en vegetarisk kasse nästa år.

Vill du ge bort läsning rekommenderar jag den nyligen utkomna boken Saltad Nota om restaurangfusket och varför inte Hur mår maten? som kom i början av året om den inte har hunnit bli läst redan.

Har du andra bra tips på julklappar? Tipsa gärna genom att kommentera nedan.

Lämna ett svar

%d