Vem törs titta in hos djuren?

Ni har väl inte missat ledaren i DN idag där man tar upp detta med att äta djur och hur man blundar för de problem det orsakar? Folk brukar reagera när det kommer bilder, filmer och rapporter om det ohyggliga plågeri djuren utsätts för men efter ett tag så lägger det sig och folk går vidare. Äter sin biff, kyckling eller vad det nu må vara. Men det pågår hela tiden, det upphör inte bara för att det inte är med i nyhetsinslagen. 

Nyligen har vi pepprats med info om hur kaniner torteras för att ge oss angoraull, grisar som far illa och nyligen rapporter om massdöd bland kycklingar pga dålig hantering. Och det är bara en liten del av allt som ständigt pågår. 

Foto: Länsstyrelsen Skåne

När dessa rapporter dyker upp och de dessutom har bilder att förstärka det hela med hör jag alltid röster som tycker det är så vidrigt, förfärligt etc. De kan inte se detta, det är för hemskt. Jag håller med, jag klarar inte heller av det, slänger ett snabbt öka på en bild, klarar absolut inte av att se någon film. Men vad jag reagerar på är att de som brukar tala högst om detta, som förfasas mest högljutt, det är de som äter detta. Och precis som man i DN i dag tar upp detta anser jag att alla ni som äter djuren, ni som är skyldiga till detta, ni ska titta på det. 

Tycker även att det är intressant att man även tar upp aspekten ang art, att det är olika syn på vilka djur som man kan tänka sig att äta. För mig är det ingen skillnad, det är grunden till varför jag blev veg en gång i tiden. Jag vet de som lever för sina hundar eller något annat djur, djuren tar all personens tid och kärlek, sedan kan hen glatt sätta sig och äta en redig bit gris till middag. Hur kommer det sig? Jag kommer aldrig förstå. 

Ni som äter kött, har ni planerat in något ladugårdsbesök på jullovet? Om inte, gör det! 

2 kommentarer på “Vem törs titta in hos djuren?

  1. Tack för ett bra inlägg. Jag blev vegetarian för 15 år sen av precis samma anledning. Jag skulle inte kunna se mig själv i spegeln om jag åt kött och samtidigt visste om hur djuren behandlas. Och problemet är att se allra flesta VET att djuren far illa och att det finns snällare alternativ, ändå väljer de att blunda. Detta är hur märkligt som helst i min värld. Samma sak som du skriver med att många bryr sig så otroligt mycket om sina små husdjur och älskar dom som en i familjen, men när det kommer till mat så äter de kött utan att blinka! Det är ofattbart. Dubbelmoral minst sagt. Kom igen folk, det FINNS ALTERNATIV IDAG! //Sanna i Göteborg

  2. Tack för detta Sanna! Ja, visst är det märkligt med denna dubbelmoral, har så svårt att förstå. Låt oss hoppas att fler och fler vaknar ändå. För som du säger, alternativ råder det inte längre någon brist på i matbutiken, blir ju bättre hela tiden. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: