Ekoutmaning

En åker med balar

Ekoutmaningen kan man ta del av olika tips, eller utmaningar som de kallas i detta fall, på att leva ekologiskt. Tanken är att föra diskussioner, informera och att få fler att välja ekologiskt som sitt val när de handlar.

För 2013 finns redan 12 stycken utmaningar, rätt så basic sådana som jag hoppas att de flesta anammat redan, som t.ex. välj ekologiska mejerivaror, gå över till ekologiska vindruvor och kaffe etc. Just de sistnämnda är ju några av de värsta bovarna vad gäller gifter och de ska man alltid köpa ekologiskt, eller avstå. Detta går ju hand i hand med Naturskyddsföreningens kampanj ”Byt till eko” som förutom uppmaningen att byta till eko listar de värsta bovarna.

Årets första utmaning, den 13:e i ordningen alltså, är att minska sin köttkonsumtion. Anledningarna som listas känner ni igen från mitt tjat i ämnet; för djuren, vår hälsa och miljöns skull.
Vill ni ha mer inspiration för att gå över till ekologisk vardag så är det bara att hugga tag i dessa utmaningar. Kolla in alla här.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: