Chokladbollar, kärleksbollar

Chokladbollar med pärlsocker

Chokladbollar är nog i förhållande till sin enkelhet det godaste som finns. Tror inte att jag har träffat någon som inte tycker om dem.

Går inte att säga hur ofta vi rör ihop den här smeten och gör bollar. Jag gör det, barnen gör det och vi gör det tillsammans. Ingredienser som en i regel brukar ha hemma och enkelheten gör att en slänger ihop det när helst en blir sugen.

Recept:
200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
6 dl havregryn
0,75 dl kallt starkt kaffe
pärlsocker
ev färg

Rör margarin, strösocker och vaniljsocker riktigt poröst. Sikta ner kakao och rör ihop. Tillsätt sedan havregryn och kaffe och vispa ordentligt för en smidig smet. Forma till bollar och rulla dem sedan i pärlsocker.

För lite gladare bollar, eller för att följa något tema, färga gärna sockret. Här har vi gjort röda kärleksbollar, för att ladda inför Alla hjärtans dag. Vill du göra en lyxigare variant, satsa på chokladbollar de luxe, de är fantastiska!

5 kommentarer på “Chokladbollar, kärleksbollar

  1. Om man väljer att använda den röda färgen så blir ej chokladbollarna vegetariska. Den röda färgen Karmin(E120) är gjord av röda löss.

  2. Pingback: Fika till Alla hjärtans dag | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: