Hållbar semester

Att vilja resa och samtidigt värna om miljön är motstridiga känslor medan man förstås kan vilja ha lite omväxling när man är ledig. Föreningen Medveten Konsumtion har initierat en tävling för att uppmärksamma hur man kan semestra lite mer miljövänligt. Det kan vara svårt att veta hur man ska göra det på bästa sätt och det kräver en del planering. 

Hur man reser är självklart av stor betydelse liksom hur ofta och vart. De har t.ex. räknat fram att det kan vara mer hållbart att flyga till Asien en gång vart femte år än att flyga på flera weekendresor inom Europa per år. 

För att sätta sig in i hur du kan få en helhetssyn och göra semestern mer hållbar finns massa tips, bl.a. om boende och mat. Gällande utlandsresor finns det en del tänkvärda saker som alla kanske inte vet sedan tidigare t.ex. vilka länder man ska undvika tåg eller vilka flyg som är att föredra. Mer info finns på föreningens hemsida. 


Och hur var det med tävlingen då? Man kan vara med och tävla genom att dela med sig av sin bild på en hållbar semester på Instagram och tagga med #gröntur. Detta senast den 31 mars, vargsafari med övernattning är förstapriset. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: