Grundrecept veganskt potatismos

En glasskål med potatismos i

Potatismos är så gott och gångbart till så mycket. Och självklart inga problem att göra det veganskt. Genom att välja mjölkfria produkter så blir det direkt vego och även möjligt för mjölkallergiker att äta.

Så det är bara att laga potatismoset som en brukar men välja till exempel havremjölk istället för ko. Men då frågan om hur en gör kommer då och då kommer här recept på hur du kan göra ditt veganska mos. Jag föredrar havredryck men du tar din favorit. Bra att tänka på är att inte välja en sötad mjölk eller en med mycket smak som tar överhand.

Ingredienser, ca 4–6 port
ca 1,2 kg potatis
2,5 dl havremjölk eller annan växtdryck
2 msk mjölkfritt margarin
salt och peppar
ev lite muskot

Skala potatisen och dela eventuellt större potatisar om de är olika stora. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten under lock. Häll av vattnet. Värm mjölken. Mosa potatisen lite med en elvisp eller potatisstöt. Tillsätt margarin och mjölk och vispa moset luftigt. Smaka av med salt och peppar. Krydda gärna med lite muskot.

En glasskål med potatismos i

Låt din egen smak avgöra mängden på hur mycket mjölk du vill ha i ditt mos. Smaken är olika, likaså behoven för vad du ska ha moset till för rätt. Om det behöver vara lite lösare eller fastare. Personligen gillar jag riktigt väl uppvispat löst mos och brukar öka mängden mjölk lite när det äts som det är till en rätt. Ska det spritsats behöver det förstås vara lite fastare.

11 kommentarer på “Grundrecept veganskt potatismos

 1. Pingback: Veckomeny 28 september | Vego Eco

 2. Pingback: Veckomeny 1 februari | Vego Eco

 3. Pingback: Veckomeny 1 mars | Vego Eco

 4. Pingback: Veckomeny 19 april | Vego Eco

 5. Pingback: Veckomeny 24 maj | Vego Eco

 6. Pingback: Veckomeny 20 september | Vego Eco

 7. Pingback: Veckomeny 25 oktober | Vego Eco

 8. Pingback: Veckomeny 22 november | Vego Eco

 9. Pingback: Veckomeny 7 februari | Vego Eco

 10. Pingback: Veckomeny 21 mars | Vego Eco

 11. Pingback: Veckomeny 16 maj | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: