Vegetariska kassar och ny e-butik

I februari i år började Middagsfrid med en vegetarisk matkasse och sedan tidigare finns även Gröna Kassen som enbart levererar vegetariskt alternativ. Nu är det Linas Matkasse som följer i spåren och också satsar på vegetariskt. Denna kasse kommer innehålla ägg, mjölk och ost så den är inte fri från animalier men gott så långt att man hjälper familjer att laga mat utan kött, fågel eller fisk som bas. 


Gröna Kassen är det företag som nått längst på det vegetariska området och hjälper konsumenter med information om vegetariska alternativ och deras kassar består dessutom till 90 procent av ekologiska varor. De har också kommit med en nyhet och det är att man utöver sin kasse nu även satsar på komplettering med en e-butik. Där finns brett utbud med bröd, dryck, skafferivaror och vad jag tycker är fantastiskt bra; kategorierna kött och mejeri. Väl där finns underkategorier som grädde, crème fraîche och ost. 

Jag får ofta frågor om vad man kan äta istället för dessa produkter och att här döpa kategorierna efter de namn som sitter så hårt hos alla tycker jag är fantastiskt. Säger jag att nån kan köpa sour supreme så har de förmodligen ingen aning såvida de inte är veganer eller mjölkallergiker. Men här hittar du vegetabiliska produkter som är motsvarande de gamla invanda animaliska. Så ni som är intresserade av att slopa – eller åtminstone minska – dessa mindre hälso- och miljövänliga produkter till förmån för vegetabiliska diton kan ta en tur i den butiken. Shoppa loss på det som vill testas och memorera hur produkterna ser ut. De flesta produkterna finns ju faktiskt ute i handeln också men man tänker ju inte på att köpa det man inte vet vad det här.

Härligt med företag som satsar grönt, och bra för konsumenter som nu får det lättare och lättare att välja bra alternativ för era middagar. Tyvärr finns inte leverans i alla städer ännu men ni som inte kan handla här, kontakta er lokala butik och påtala att ni vill ha dessa produkter. Ju fler som efterfrågar miljövänliga alternativ desto bättre. Det kan knappast en handlare neka. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: