Slaveri och djurförtryck

Den alarmerande användningen av antibiotika inom djurindustrin har tagits upp flera gånger senaste tiden. Bra förstås och glädjande är att idag lyfts detta och djurrätt även i den ekonomiska delen i form av en krönika av Pia Gripenberg i DN. 

Djur som far illa och hög antibiotikaanvändning brukar tas upp av företrädare för djurrätt och medicinskt kunniga. Miljöperspektiv tas ibland också men sällan hör man något från den ekonomiska sidan av debatten. Rätt så självklart tänker jag då det är just på grund av ekonomisk vinning som allt detta sker. Sämre villkor för djuren, mer medicinering och usla arbets- och miljöförhållanden grundar sig alla ur ett ekonomiskt perspektiv. Allt för att några personer i toppen ska kunna göra högre vinster och leva gott, på alla andras bekostnad. 

Just detta skriver Pia avslutningsvis i sin krönika som handlar främst CP Foods som är en av Thailands största inköpare av fiskmjöl och som är del i det slaveri som pågår inom industrin. ”Det är ingen mänsklig rättighet att få äta asiatiska räkor, däremot att få arbeta under anständiga förhållanden och att få lön” skriver Pia innan avslutningen där hon påpekar att det krävs modiga och engagerade politiker som vågar stå upp mot mäktiga industriföreträdare. Vart är de politikerna? Kliv fram tack!

CP Foods, ett av de företag vars produkter man bör bojkotta!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: