Midsommarmat

Midsommarhelgen närmar sig med stormsteg. Och med detta tankar kring mat – vad ska lagas om en vill ha vegetariskt?

Grilla står högt på listan för många och jag hoppas att alla kommer att grilla mer vegetariska alternativ. I går kom ännu ett råd om att äta mindre kött, nu från Livsmedelsverket. I synnerhet charkprodukter som korv är särskilt ohälsosamma och bör begränsas.

Så lägg annat på grillen; grönsaker, rotfrukter och det finns massor av proteinrika alternativ till chark som tzay, tofu och färdigprodukter från till exempel Anamma, Oumph! och Astrid och Aporna. Servera med olika goda röror, Vegokoll har massor av olika vegetariska alternativ här, där finns även flera recept på olika vegetariska alternativ till sill.

Till det grillade kan jag inte tänka mig att vara utan potatissallad. Det är bland det godaste jag vet, en självklarhet under hela sommaren. Bästa receptet tycker jag är det här som är riktigt krämigt och gott.

Tårta är något annat många vill ha, vi föredrar en med jordgubbar och vispad grädde på midsommar, här är ett par varianter. Andra idéer kan vara en Somrig gräddtårta som räcker till många eller varför inte en glasstårta?

Har du andra tips och receptförslag så dela gärna med dig med en kommentarer nedan. Trevlig midsommar!

SparaSpara

SparaSpara

2 kommentarer på “Midsommarmat

  1. Pingback: Veckomeny 19 juni | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 18 juni | Vego Eco

Lämna ett svar

%d