Ekologisk öl på Way Out West

Norrlands guld ölflaska

Festivalen Way Out West går från klarhet till klarhet gällande sitt arbete för en miljövänlig festival. För två år sedan meddelade festivalen att den blev köttfri, något som retade upp somliga men som gjorde att festivalen tilldelades Djurens Rätts utmärkelse Guldråttan.

Nu tar festivalen nästa steg för att bli en miljövänligare festival genom ett samarbete med Norrlands Guld. Ölproducenten ska ta fram ett ekologiskt öl som kommer att serveras till besökarna.

Öljätten har haft ett långt och bra samarbete med festivalen och de nu vill ta till nästa nivå som Stefan Garvander, produktchef för Norrlands Guld, säger. De vill att alla besökare ska kunna njuta av en kall och ekologisk öl.

Det är underbart när aktörer som Way Out West vill ta sitt ansvar på detta vis. Det säljs stora volymer öl på festivalen – hur stora nämns dock inte i pressreleasen. Men det är tillräckligt för att det gör skillnad om konsumtionen byts mot ekoöl som bryggs på ekologiska råvaror och är KRAV-märkt. Ölen innehåller bara rena och naturliga ämnen, bryggd på malt, humle, jäst och vatten och har heller inget animaliskt i produktionsled eller process.

En kommentar på “Ekologisk öl på Way Out West

  1. Pingback: Ekologisk öl | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: