Innehållsförteckning på öl?

Många är vi som är intresserade av vad det vi stoppar i oss innehåller. En del läser aldrig innehållsförteckningen men jag har gjort det sedan tonåren då jag insåg att maten dessvärre innehöll långt mer än bara det man trodde var självklart. De som har allergier är förstås också vana att förvissa sig om vad maten består av. Men sedan finns det ett område som är helt förskonat från detta. Alkoholhaltiga drycker. 

Livsmedel ska enligt lag ha innehållsförteckning, även hygienprodukter. Men när det gäller alkoholhaltiga drycker så behövs det inte. Att öl innehåller vatten, malt, humle och jäst är det som man vanligen blir upplyst om. Att det skulle vara något annat vill man väl inte heller tro men då jag började höra frågor i bekantskapskretsen om vilka ölsorter som är vegetariska så inser man snabbt att man givetvis är förd bakom ljuset. Varför skulle inte dryckesindustrin mixtra med sina ingredienser när så många andra inom livsmedelsindustrin gör det? 

Äkta vara har nu startat en namninsamling för att få igenom att även öltillverkare ska deklarera vad produkterna innehåller. Detta gäller alltså produkter med en alkoholhalt över 1,2 procent som alltså saknar lag att ange ingredienser. 

Vill du att även öl ska ange ingredienser kan du skriva på insamlingen här.

 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: