Veganleden för vettigare kost

För en vecka sedan inleddes Veganleden, ”ett vansinnigt resereportage om desto vettigare kost”. Under 10 dagar fram till och med 1 augusti springer Olle Eriksson och Johan Gärdebo längs Kungsleden, som de nu döpt om till Veganleden och detta görs för att visa på miljövänliga sätt att resa och leva.

Olle och Johan är två studenter från Stockholm och Uppsala, Olle studerar biologi och Johan doktorerar inom miljöhistoria vid Kungliga Tekniska Högskolan. De vill sätta Sverige på kartan för svenskars semesterresor istället för flygande. Reportage, bilder och info längs denna utmaning kommer man att kunna följa på deras blogg

Med sig på resan har de allemansrätten i ryggen som medger att vi får vistas fritt i naturen och för magen så har de med sig bl.a. pasta, torkade grönsaker, de har torkat bönor och linser som sedan blötläggs och tillagas under resans gång. 

Härligt initiativ! Tycker det är underbart med personer som tar ställning på detta sätt, önskar er all lycka längs leden. 


Kungsleden, förlåt Veganleden i detta fall, 450 kilometer att förflytta sig fram dessa tio dagar. 

Lämna ett svar

%d