Återvinn urvuxna kläder

Allt fler klädföretag börjar se vikten av att återanvända kläder. Dels via egna second handbutiker men även genom att ta tillvara på gamla. I detta spår drar nu barnklädeskedjan Polarn O. Pyret igång en återanvändningskampanj.

Hela augusti ut kommer kunder som lämnar in urväxta plagg att få en rabattkupong att handla nya kläder för. De inlämnade kläderna kommer att säljas vidare för att användas av nya barn. Hela förtjänsten från detta går till World Childhood Foundation.

Det är förstås bra att kläderna kommer till användning igen och att pengar går till fina ändamål. Vad jag dock hoppas är att klädkedjor kan tänka på detta vis mer långsiktigt än en månad. Många konsumenter säljer kläder vidare, andra ger bort till bekanta. Men det finns tyvärr de som av olika skäl inte gör något av det utan låter kläder åka i soporna. Mycket beklagligt. Fram för fler permanenta lösningar för återanvändning. Det är som i andra fall av återvinning, det får inte vara för komplicerat, då orkar inte folk ta sig för det hela.

Se till att ge urvuxna kläder vidare, är de av märket PoP kan en alltså lämna i klädportaler i alla deras butiker under veckorna 31–35. Har en andra märken så se till att ta med dem nästa gång ni går förbi någon second handbutik eller till exempel Frälsningsarmen som också tar emot kläder. Låt inte plaggen gå till soptippen!

 

2 kommentarer på “Återvinn urvuxna kläder

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: