Fakta om cirkulär ekonomi

Cirkulär ekonomi är ett uttryck som man hör mer och mer i miljösammanhang. Tänkte därför tipsa om en mycket bra, enkel och beskrivande text från Supermiljöbloggen. Där berättar de om grundtanken för cirkulär ekonomi som är att man framförallt vill vända på perspektiven ”konsumenter” och ”produkter” till att istället bli ”användare” och ”funktioner”. De engelska beskrivningarna take-make-dispose som ska brytas från envägsstruktur till att integreras i kretsloppet, reuse-reduce-recycle. 


Man lyfter även fram att man inte ens behöver vara intresserad av miljöfrågor (vilket alla borde vara!) för att se fördelarna av cirkulär ekonomi. Det kan ju bli en lönsam affär om man som konsument istället ser sig som användare och spara pengar genom att t.ex. hyra något istället för köpa, gå med i bilpool etc. 

Rekommenderar att läsa hela inlägget här för mer info och se den här enkla och informativa filmen om cirkulär ekonomi. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: