Havremjölk nu vegetabilisk

Tidigare har Vego Eco varnat för Icas havremjölk Solhavre för de som vill ha en vegetarisk dryck då den innehöll animaliskt D-vitamin. Jag har då och då gått in på Icas hemsida för att kolla om det skett någon förändring efter att ha haft en del mailkorrespondens med dem där de hävdat att de tittat på ändring till en vegetabilisk dryck. 

Jag har uppenbarligen legat på latsidan och missat att kolla nyligen då jag fått tips om att de nu har det. Havredrycken innehåller numer D2 som är vegetabilisk till skillnad från den tidigare D3. Så nu är det fritt fram att konsumera även Icas havredryck för den som vill det men utan att få i sig animalier.  

Härligt när företag väljer vegetabiliska alternativ när det finns. Hoppas att det kan komma fler byten, det finns massor av produkter där man lika gärna kan ha vegetabiliska istället för animaliska ingredienser. Så skriv till leverantörerna och fråga, ju fler vi är som gör det desto fortare borde det ju gå för dem att förstå att efterfrågan finns. Om en produkt kan göras lika bra med vegetabilier borde man onekligen kunna välja det alternativet framför animalisk dito. 

Numer vegetabilisk!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: