Glasstårta med nougatgrädde

Glasstårta med nougatgrädde spritsat runt kanten och ovanpå

En ljuvligt god glasstårta, enkel att göra dessutom. 

Ingredienser:
200 g digestivekex
75 gram margarin/smör
ca 1 liter vaniljglass
1,5 dl vispgrädde
100 g nougat

Dela kexen i mindre bitar, tillsätt smöret och hacka/mixa ihop till en smidig massa. Tryck ut i en form, ca 22 cm i diameter med avtagbar kant. En mindre form går givetvis också bra, tänk bara på att ha en tillräckligt hög kant för glassen.

Tag fram glass ur frysen och låt den tina så pass att den blir formbar för att fördela över bottnen och frys in igen. Gör du egen glass är det perfekt att ta den direkt från glassmaskinen och lägga på digestivebottnen för att sedan frysas in.
Vispa grädden fluffigt. Smält nougaten och rör ner i grädden. Bred ut eller spritsa nougatgrädden över tårtan.

Tänk på att ta fram tårtan en stund innan servering om den har blivit ordentligt fryst men spritsningen är lättast att göra när den fortfarande är helt fryst.
Jag gör glassen enligt det här receptet, en sats är lagom till tårtan och till exempel Alpros Airy Creamy vispgrädde fungerar fint att använda. Vilka produkter du använder är givetvis en smaksak, dessa är mina rekommendationer om du vill göra tårtan mjölkfri.

Glasstårta med nougatgrädde spritsat runt kanten och ovanpåGlasstårta med nougatgrädde spritsat runt kanten och ovanpå. Ett par bitar är tagna så insidan med glass syns

Lämna ett svar

%d