Sjöar av urin

Djurfarmer och plågade djur visas titt och tätt med varierande påverkan på konsumenterna. Före jul brukar starka bilder av misskötta grisar visas. En annan aspekt förutom det ack så viktiga djurrättsperspektivet är även den enorma miljöpåverkan djuruppfödningen för med sig.

En helt annan vinkel för att visa detta har producenten och regissören Mark Devries gjort genom att filma med hjälp av drönare. Här har han tack vare foton ur flygperspektiv kunnat ge oss en helt ny syn på vad dessa grisfarmer gör med sin film Spy Drones Expose Smithfield Foods Factory Farms. Vad en vid första anblick tror är sjöar visar sig vara enorma bassänger av urin. Varje bassäng har en storlek av fyra fotbollsplaner och bara i Norra Carolina finns det över 2 000 stycken. Tänk er mängden avfall…

En insjö sedd uppifrån

En sjö? Ja, i detta fall men det finns tyvärr hela sjöar av grisurin.

Bassängerna måste ju förstås även tömmas, de fylls ju på med urin hela tiden. Detta görs genom att man använder en form av gigantiska vattenspridare för att spreja bort det. Boende i närområden får därmed sin luft förstörd när detta sprids med vinden. Ett duggregn bestående av urin är inte vad man önskar sig direkt.

Dessa bassänger är en tämligen okänd miljöpåverkan som man lyckats hålla gömd för allmänheten men tack vare denna film nu tillgänglig. Och vi har därmed ännu ett skäl att säga nej till denna storskaliga djurindustri. På vilket sätt kan de möjligen vara bra? Grisar som lever under vidriga förhållanden och det förstör miljön på många olika sätt. Välj vegetariskt protein istället!

 

2 kommentarer på “Sjöar av urin

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: